A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.

Az étkezés, különböző ízek, illatok és a szervezetünk üzemanyagaként szolgáló tápáló élelmiszerek, ételek az egész életünket végigkísérik. Biológusi tanulmányaim alatt egyre nagyobb érdeklődéssel fordultam az ételek, táplálkozás alaposabb megismerése felé. Első lépésként gyermekkoromból jól ismert szamóca gyógyhatásait jártam körbe, majd táplálkozástudományi tanulmányaim során többek között a gluténmentes élelmiszerekkel és kimutatással ismerkedtem meg közelebbről. Az élelmiszerek közül sokat nyersen is fogyaszthatunk, de talán a feldolgozásuk során – gondolok főzésre, sütésre és egyéb eljárásokra – lehetőségünk lehet az ízek és illatok kavalkádjában mélyen megmártózni és minden egyes reggeli, ebéd, vacsora elkészítésekor egy különleges gasztronómiai túrára indulni (és csak a konyháig kell elmenni). 

Kutatás - Oktatás

Kutatási terület: Magas fehérjetartalmú növények élelmiszerként való hasznosíthatósága (csillagfürt, csicseriborsó, hüvelyesek)

Kutatóhelyek:

2015-2021 Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet, Táplálkozástudományi Tanszék

2017: NAIK Élelmiszer-Tudományi Kutatóintézet

2013-2017: Eszterházy Károly Egyetem, Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont

Oktatási tevékenység:

  • Gasztronómiai alapismereteket, speciális regionális termékek
  • Élelmiszerbiztonság
  • Egészséges táplálkozás, reformételek
  • Tartósítási eljárások az élelmiszeriparban

Egyesületi tagságok:

  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
  • Magyar Kémikusok Egyesülete
  • Magyar Táplálkozástudományi Társaság

Érdeklődési területem középpontjában a hüvelyes magvak, az egészségmegőrzés és a táplálkozáshoz kapcsolódó ismeretterjesztés áll. Az edukációt alapvető fontosságúnak tartom, ezért ismeretterjesztő előadásokat, foglalkozásokat tartok. A facebookon létrehoztam a Táplálkozástudományi Klub oldalt, melyen a táplálkozástudomány érdekességeiről, preventív táplálkozásról olvashatnak a feliratkozók.  A hüvelyes magvakhoz kapcsolódóan a FAO-val együttműködve létrehoztam a Hüvelyes Termények Nemzetközi Éve 2016, valamint a Hüvelyes Termények Világnapja honlapokat, melyeken babokról, borsókról, lencsékről és egyéb hüvelyes magvakról olvashatók érdekességek, receptek.