- Nagy, G. Zs. – Simon Sarkadi, L. – Szabó, E.: Consumer survey on the consumption of pulses in Hungary,JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH (SLOVAKIA) (1336-8672 1338-4260): 60 3 pp 244-254 (2021)
- Simonné Sarkadi Livia, Mednyánszky Zsuzsanna, Toldi Dávid, Nagy Gábor Zsolt, Kocsy Gábor: Aminosavak és biogén aminok az élelmiszer-minőség és -biztonság tükrében, MAGYAR KÉMIKUSOK LAPJA 73 : 11 pp. 351-355. , 5 p. (2018)
- Gábor Zsolt Nagy, Livia Simon Sarkadi: Nutritional role and composition of Hungarian chickpea varieties, Young Researchers’ International Conference on Chemistry and Chemical Engineering (YRICCCE II) conference, Book of Abstracts, (2018) pp. 46-46. , 1 p.
- Nagy Gábor Zsolt, Szabó Erzsébet, Simonné Sarkadi Livia: Konzervtől a humuszig: a csicseriborsó értékei és lehetőségei a magyar fogyasztók szemszögéből, Konzervújság, LXV. 2017/3-4., 53.o, ISSN 0866-5125
- Nagy Gábor Zsolt, Szabó Erzsébet, Simonné Sarkadi Livia: Száraz hüvelyesek az élelmezésben – Helyzetkép egy fogyasztói kérdőíves felmérés alapján, Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLII. Vándorgyűlése, 48, 2017
- Nagy Gábor Zsolt, Simonné Sarkadi Livia: Hüvelyesek szerepe az egészséges táplálkozásban, Új Diéta, XXV, 5, p19, 2016
- Nagy Gábor Zsolt, Simonné Sarkadi Livia: A csicseriborsó táplálkozás-élettani szempontból fontos összetevőinek vizsgálata, Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLI. Vándorgyűlése, 49, 2016
- Nagy Gábor Zsolt, Simonné Sarkadi Livia: Hüvelyesek szerepe, az egészséges táplálkozásban, II. Big Food Konferencia absztraktkötet, 19, 2016
- Gábor Zsolt Nagy, Livia Simon Sarkadi: Nutritional composition of Hungarian chickpea varieties, Young Researchers’ International Conference on Chemistry and Chemical Engineering (YRICCCE I) conference, Book of Abstracts, p 5, 2016
- Nagy Gábor Zsolt, Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia: Magyar Csicseriborsó fajták bioaktív komponenseinek vizsgálata, Táplálkozástudományi kutatások c. VI. PhD konferencia absztraktkötet, 27, 2016
- Nagy Gábor Zsolt: A Csabai Kolbászfesztivál turisztikai hatásainak bemutatása, szakdolgozat, EKF, 2015
- Janoviczné Koncz Zsuzsanna – Nagy Gábor Zsolt: Minőségbiztosítás és nyomonkövetés az élelmiszeriparban jegyzet, EKF, 2015
- Nagy Gábor Zsolt: Alternatív növények az egészséges táplálkozásban, EFOOD Letters, 7.szám, 2014
- Nagy Gábor Zsolt: Magyarország ehető büszkeségei. EFOOD Letters, 6.szám, 2014
- Nagy Gábor Zsolt: Az űrhajósok élelmiszerbiztonsága, EFOOD Letters, 3.szám, 2014
- AJ Laki, GZ Nagy, K Ivan, P Furjes, O Jacsó, E Fok, P Civera: Integrated microcapillary system for microfluidic parasite analysis, Biomedical Circuits and Systems Conference (BioCAS), 2013 IEEE, 118-121
- Nagy Gábor Zsolt: Lisztérzékenyek által fogyasztható élelmiszerek gluténszennyezettségének vizsgálata és gluténtartalom mérési módszerek összehasonlítása, szakdolgozat, Semmelweis Egyetem, 2012
- Z Varga, GZ Nagy, K Takács: Lisztérzékenyek diétájába illeszthető élelmiszerek, valamint zabkészítmények gluténszennyezettségének vizsgálat, Magyar Táplálkozástudományi Társaság 36. Vándorgyűlése, 58, 2011
- Nagy Gábor Zsolt: Szamóca, mint gyógynövény, szakdolgozat, ELTE, 2010